Gå till innehåll

Sommar och måleri

Nu är det sommar och vi vill vara ute mer - även måla ute. Akrylfärger och stora dukar känns kanske lite bökigt att ta på cykeln så vi ser efter mindre format och lättare färger. Själv tar jag med akvarellfärger i en liten ask och ett mindre block att måla på. Ibland river jag bomullspapper till små ark - ca 10x15 cm. En pensel med vattenbehållare får följa med och en liten flaska vatten samt några andra penslar. Papper att torka med och en handduk att lägga i knät, för att suga upp eventuellt rinnande vatten, är bra att ha.

Sen drar jag ut med cykel eller bil till en skön plats att sitta på. Som vanligt så kan miljön inspirera mig men jag målar sällan eller aldrig av något. Det är känslan och själva skaparprocessen som ger mig något - inte att avbilda något. Vi är alla olika och har skiftande sätt att ta oss an måleriet. Även orsaken till att vi målar varierar förstås. Visst är det härligt?!

Det här tar jag med mig ut! Plåtasken med akvarellpapper finns att köpa på Arta, jag har sedan länge målat slut på de som låg i så jag river nya och fyller på.
Färger: Daniel Smith Opera Pink, Wisteria, Teal Blue, Mayan Blue, Rich Green Gold, Amazonite, Lemon Yellow, French Ochre. Rembrandt Paynes Grey och French Ultramarine.

Penslar i syntet: round 2, sword 1/2", rigger 6. Gethår pointed wash 4, mårdhår rund 6. De kommer från Daler Rowney, da Vinci och Raphael.

Även målarkniven och den lilla sprayflaskan finns på ArtA.

I butiken finns nu 3 gånger så mycket penslar som tidigare från 29 kr/st - de flesta från Daler Rowney eftersom jag tycker att de håller en bra kvalitet, är prisvärda och verkligen uppfyller de flesta önskemålen. Även många från Raphael som är en prisklass högre.

Vem vet...vi kanske ses på en brygga i sommar! Ha en fin dag!