Gå till innehåll

Sara Lundqvist

7-12 augusti

Jag heter Sara Lundqvist, är 35 år gammal och har alltid älskat att utforska det kreativa skapandet på olika sätt. Färg och form är balsam för själen och när jag för några år sedan gick in i en djup depression blev målningen min räddning. Genom måleriet har jag lärt känna mig själv och också insett att jag behöver tid ensam för återhämtning – och då är penseln min bästa vän.

Har fått tillfälle att gå kurser hos Anette som bidragit till att jag vågat måla allt mer intuitivt -så underbart! Det finns inga rätt och fel, bara olika sätt att förmedla en känsla, färg eller form. Jag har målat både med akvarell och olja men fastnat för akryl som medium och alla dess möjligheter. Ingen tavla blir den andra lik och för mig är det charmen.

Precis så som att varje människa och känsla är unik blir även konsten och ögonen som betraktar den det. Syftet med mitt måleri är att finna en inre frid och när människor sedan tittar på mina tavlor gillar dem blir jag otroligt tacksam. Kanske kan jag inspirera någon att våga testa måla. Kanske kan jag visa mina elever jag vanligtvis undervisar att ingenting är omöjligt bara man vågar!

Och just det, min favoritfärg är rosa vilket oftast finns med i varje tavla på något sätt. Besök gärna min Instagram eller facebooksida, sök på artbysarakristina så kommer du rätt. Det ska bli kul att ses!