Gå till innehåll

Om

Hej!

Jag älskar verkligen att måla och fascineras av allt från färgkombinationer, former, rörelser, ljus, mörker till oändliga möjligheter.

Det finns många olika sätt att skapa och jag använder oftast:

  • Fritt måleri - alla möjliga medier och material
  • Mandalamåleri
  • Transformationsmåleri
  • Måla stort/smått
  • Doodling - telefonklotter

Mandala

En mittpunkt och en yttre cirkel = ditt centrum och ditt space.

De finns i de flesta traditioner över hela världen och kan vara ett

 redskap för meditation och stillhet.

Jag skapar dem på fri hand eller med passare/linjal. Fyller med mönster en kort stund eller i all oändlighet. Det kan varasvårt att sluta för det är så behagligt.

Transformationsmåleri

Det brukar börja med att jag har en känsla jag är nyfiken på. Sen ger jag mig in i färgernas värld och låter känslan bli tydligare. Låter den visa mig vägen i skapandet:

Att vara i kontakt med mig själv...låta min intuition välja färger...använda händer...penslar...spatlar...svampar.

Låta rörelserna komma som av sig självt...gärna till musik.

Tillåta känslorna och låta dem skölja igenom kroppen. Acceptera att jag blir entusiastisk...glad...berörd...förvirrad...arg...uppgiven...nyfiken...avslappnad...lycksalig - ge allt en plats för att till slut känna att processen är klar. Oavsett hur resultatet är så är jag klar. Det känns ok i mig. Kanske får ingen se det jag skapat. Kanske delar jag med mig.

Tillåta - acceptera - förlåta - släppa taget - glädjas

Måla stort/smått

 

Stort blir det då jag behöver mer utrymme i mig själv och smått då jag har behov av fokus. Kan ske i samma målning.

 

Doodling

Klotter som bildar mönster utan förutbestämd ordning. Kul!

Hur började jag måla?

2005 kom måleriet in i mitt liv då jag började på Framnäs folkhögskola i Piteå. Från början med stor nyfikenhet trots känslan av att alla andra kunde men inte jag. Jag såg hur fint de ritade/målade och vågade knappt visa mina försök. Ganska snabbt insåg jag dock att genom att se på varandras alster så fick vi inspiration. Det var väldigt utvecklande och jag stannade kvar 3 år på skolan. Tredje året var ett projektår med inrikting: Separatutställning. Jag hade den i skolans foajé och kände mig riktigt nöjd - både med mina alster och försäljningen. 

När vi målar så får vi en helt ny syn på världen. Skuggor, ljus, former, färger... Allt blir som nytt och förändras ständigt.

Efter ett par år så var det dags att gå Vedic art©  vilket bidrog till både mitt konstnärliga och personliga växande. Det kändes helt naturligt att även gå lärarutbildningen på Öland 2009 för att kunna dela med mig av de 17 principerna för konsten och livet. Läs gärna mer på http://vedicart.com

För mig hänger skapandet och livet samman i en evig dans.

Kropp och själ är också områden som intresserar mig mycket och sedan 1989 har jag studerat och praktiserat inom dem. Divera hette mitt företag under några år (-98 - -05) och jag gav behandlingar, höll kurser och gjorde resor till bl a Santorini. Några utbildningar jag gått:

Basmedicin - http://axelsons.se    
Aura-Soma - http://www.aura-soma.net
Reiki healing
Meditation
Resan (enl B.Bays)

Den längsta utbildningen är min egen livsresa. Ibland har det varit tuffa lärdomar då eleven inte alltid är så lättlärd...

Bland annat så fick jag neuroborrelia vilket höll på att kosta mig livet. Jag har lagt om kosten och ser till att sköta mig på bästa sätt. Att vara med färger är så läkande!

Vill du veta mer om min livsresa så kolla in: https://friskochkry.blogspot.se

Idag är jag oerhört tacksam för mitt liv och känner mig rik på upplevelser, vänner, erfarenhet och kärlek. Tar dagen som den kommer och vet att det går upp och ner och upp igen i en evig cykel. Ibland står det alldeles still också - i ett mellanrum.

Aura-Soma